O Skijaškom klubu Ogulin

Počeci skijanja u Ogulinu

Počeci skijanja u gradu Ogulinu prema usmenoj predaji datiraju još iz davne 1930. godine kada su skijale samo imućne porodice. Po završetku II. svjetskog rata u Ogulinu se osniva sportsko društvo „Partizan“ koje objedinjuje nekoliko sportova, među ostalima i skijašku sekciju.
Skijaška sekcija osnovana je 1951. godine. Na čelu sekcije bio je gosp. Ferdo Uršan, ujedno i pokretač skijaškog sporta u Ogulinu.

Izborna skupština Skijaškog kluba Ogulin 2011.

Skijaški klub Ogulin osnovan je 05. ožujka 2011. godine na inicijativu skupine ogulinskih skijaških entuzijasta. Na Osnivačkoj skupštini za predsjednika se bira Neven Tešić, za dopredsjednika Igor Grgić, a za tajnika Radovan Kučinić.
Klub još sačinjava Predsjedništvo u kojem su izabrani Ivan Vuković, Neven Polić, Vedran Tešić, Boris Knežević, Marko Cindrić i Vedran Vuković. U Nadzorni odbor izabrani su Ivica Kučinić, Saša Takač i Zdravko Puškarić. Izabrani članovi Stegovne komisije su Dragan Dragičević, Zlatko Turković i Ante Puškarić.
Skupština kluba održana je u Domu udruženja obrtnika grada Ogulina, na adresi Vladimira Nazora 11 u Ogulinu.

Izborna skupština Skijaškog kluba Ogulin 2015.

07.ožujka 2015. održana je izborna skupštinu kluba u Pučkom otvorenom učilištu. Za novog predsjednika izabran je Neven Tešić, za dopredsjednike Damir Juričić, Darko Vučić i Zlatko Turković, te za tajnika Denis Salopek i za sportskog direktora Boris Kosanović.
Uz gore navedene predsjedništvo još čine: Marko Cindrić, Branko Vučić, Vedran Tešić, Igor Grgić i Branko Vukelja. Nadalje, za članove nadzornog odbora izabrani su Željko Stipetić, Ivica Kučinić i Tomica Poljak, a za članove stegovne komisije Branko Vujinović, Branko Vučić – Pirmin, Zdravko Puškarić, Robert Božičević i Nebojša Vukelić.

Izborna skupština Skijaškog kluba Ogulin 2019.

Dana 30. ožujka 2019. održana je Izborna skupštinu kluba u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin. Za novog predsjednika izabran je Darko Vučić, za dopredsjednike Damir Juričić, Zlatko Turković i Neven Tešić. Tajnicom Kluba biva izabrana Petra Trbojević (2021. tajnica kluba postaje Nevenka Šajn Dujmić), a sportski direktor Boris Kosanović.
Uz gore navedena imena Predsjedništvo još čine: Branko Vukelja, Bruno Stipetić, Branko Vučić, Marko Cindrić, Tihomir Matešić, Denis Salopek i Vedran Tešić.
Za članove Nadzornog odbora izabrani su Davor Magdić, Ivica Kučinić i Anita Puškarić, a za članove Stegovne komisije Branko Vujinović, Branko Vučić – Pirmin, Željko Stipetić, Tomislav Srdarev i Marijan Salopek.

Skijaški klub Ogulin danas

Danas Skijaški klub Ogulin broji 115 članova i jedna je od najaktivnijih sportskih udruga u gradu Ogulinu. Na skijalištu Vučići članovi skijaškog kluba sa licenom skijaških učitelja redovito održavaju škole skijanja za sve uzraste. Također skijaški suci već godinama sude FIS trke na Sljemenu.
Zajedničkim snagama svi članovi Skijaškog kluba Ogulin brinu se svome i jedinom skijalištu Karlovačke županije „Vučići“ na kojem se svake zime, kad to vremenske prilike omogućuju, održavaju slalom i veleslalom utrke otvorenog prvenstva Ogulina i Karlovačke županije.
Skijaški klub Ogulin redovito organizira za svoje članove skijaške izlete na europska skijališta. Osim svoje osnovne djelatnosti promoviranja zimskih sportova kao i edukacije djece i maldih, često sudjeluju u brojnim humanitarnim aktivnostima kao i u pomoći organizacije sportskih događanja ostalih udruga sa područja grada Ogulina.
Copyright © 2024 Skijaski Klub Ogulin
Dizajn i izrada: Webkod Art