11. Izvještajna Skupština Skijaškog kluba Ogulin

18.06.2022 na Kneji održana je redovna 11. Izvještajna Skupština Skijaškog kluba Ogulin. U svom izvješću o radu kluba za 2021. godinu predsjednik Darko Vučić između ostalog je naglasio:

Unatoč Koroni i nizu epidemioloških mjera naše skijalište je prvi snijeg u 2021. godini dočekalo spremno te smo već 09.siječnja opet prvi u Hrvatskoj otvorili svoje sanjkalište na radost naših najmlađih. Unatoč tome što smo imali cijeli niz mjera koje smo morali provoditi od Kovid redara, popisivanja posjetitelja, nošenja maske na otvorenom ni u jednom trenutku nismo pomišljali da našoj djeci uskratimo to malo radosti na otvorenom i pokušamo izvući Ogulince iz tada već neizdržive Kovid situacije.

Kako smo u 2020. vrijedno i u tišini radili na po mnogima nemogućem projektu pripreme cijele infrastrukture za zasnježenje našeg skijališta svi smo željno iščekivali dovoljne minuse da vidimo rezultate našeg cijelogodišnjeg rada.

14.siječnja 2021 uz prisustvo brojnih članova kluba i naših posjetitelja svečano smo u večernjim satima cijeli sustav pustili u pogon i prve pahulje umjetnog snijega zalepršale su našim skijalištem na oduševljenje svih prisutnih. Sigurno će ovaj datum biti upisan u povijest ogulinskog skijanja jer generacije skijaša maštale su o tom trenutku. Tri noći uzastopno je stari top radio i dežurstva na njemu su se izmjenjivala da bi 17.siječnja otvorili i skijanje u Vučićima. Ovaj naš uspijeh popratilo je mnogo medija i krenuli su nam dolaziti posjetitelji iz cijele Hrvatske te su se svi od reda divili svemu što smo od obične livade uspjeli napraviti volonterski u naših 10 godina postojanja.

Skijalište i sanjkalište bilo je otvoreno do 01.veljače uz kraće prekide zbog južine ali pokazalo se u praksi koliko je umjetni snijeg otporniji na ogulinsku južinu jer smo već sa prvim minusima uz pomoć topa dodali novog umjetnog snijega i opet smo bili u pogonu.

          U ovaj projekt ušli smo samo srcem bez i najmanje znanja o tome kako se pravi umjetni snijeg i već nakon prve sezone puno smo naučili jer učili smo iz vlastitih grešaka i usavršavali se iz dana u dan.

2021. godina ostati će upamćena jer generacije ogulinskih skijaša sanjalo je skijanje na umjetnom snijegu, a mi smo svojim entuzijazmom i radom to uspjeli.

U nastavku je financisko izvješće podnjela Tajnica Nevenka Dujmić, sva izvješća na Skupštini jednoglasno su usvojena. Na kraju službenog dijela podijeljene su brojne zahvalnice zaslužnim poduzećima i pojedincima koji su pomogli radu kluba u 2021. godini.

Već po običaju nakon Skupštine članovi su se zabavili duboko u noć.

Datum objave: 18.06.2022
Copyright © 2024 Skijaski Klub Ogulin
Dizajn i izrada: Webkod Art